Defensiedagen 2017

Op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei vonden de Defensiedagen 2017 plaats. Beide dagen waren georganiseerd door de Activiteitencommissie Integrale Veiligheid voor de eerstejaarsstudenten IV. Op donderdag 18 mei stond een bezoek aan het Nationaal Militair museum op het programma. De studenten werden opgehaald door een luxe touringcar voor de hogeschool om vervolgens rond het middaguur te vertrekken richting Utrecht. In de bus werden de studenten voorzien van een lunchpakket. Bij aankomst had iedereen ruim vier uur de tijd om het museum te verkennen en kennis op te doen over de Nederlandse krijgsmacht. Aan het einde van de middag zijn we weer in de bus gestapt en terug gekeerd naar Rotterdam.

De volgende dag werden de studenten om 12.15 uur verwacht op het Centraal station van Rotterdam waarvan wij vertrokken richting de Koninklijke Militaire Academie te Breda. Binnen een half uur waren we in de stad en liepen wij richting het indrukwekkende kasteel. Bij aankomst hebben wij ons allemaal gelegitimeerd en werden we ontvangen door sergeant Nienke en Danique soldaat 1e klasse. In een van de vele leslokalen zijn de jassen en tassen neergelegd en werd er een welkomstwoord gehouden. Daaropvolgend hebben we met de hele groep een ronde gemaakt over de KMA, waar wij onder andere een kijkje mochten nemen in de wapenkamer en het ‘’uiltje’’. Op de sportvelden konden de studenten in groepen hun leiderschapskwaliteiten testen middels een aantal interactieve oefeningen. Als afsluiting van de dag werd er een evaluatieronde gehouden. Hierin waren de studenten vrij om hun mening te delen, vragen te stellen en feedback te geven aan de cadetten. Kortom, een leerzame dag.

 

Webmaster