Werkveldbezoeken Detentiecentrum Rotterdam 2016

Op donderdag 15 en vrijdag 16 december 2016 vonden twee werkveldbezoeken plaats naar het Detentiecentrum van Rotterdam. De activiteit werd georganiseerd door de Activiteitencommissie Integrale Veiligheid.

Het detentiecentrum is onderdeel van de Dienst Justitiële Inrichtingen en is gelegen naast Rotterdam The Hague Airport. In het detentiecentrum worden vreemdelingen in bewaring gesteld die niet zelfstandig Nederland zullen verlaten. Zij worden ‘in detentie’ geplaatst, wachtend op hun verplichte terugkeer naar het land van herkomst.

De studenten kregen een presentatie van het hoofd Veiligheid en hoofd BHV van de Rotterdamse vestiging en een uitgebreide rondleiding door het detentiecentrum. Zo konden de studenten een kijkje nemen achter de schermen in deze bijzondere organisatie. Dat maak je niet elke dag mee!

Webmaster