ACIV Zaalvoetbaltoernooi 2016

Dinsdag 22 november 2016 werd voor de tweede keer het ACIV zaalvoetbaltoernooi gespeeld in het Topsportcentrum te Rotterdam. De zes deelnemende teams, met studenten uit alle leerjaren, speelden ieder drie wedstrijden. Uiteindelijk heeft Team 1IVD zich bekroond tot winnaar van het toernooi.

 

Poulefase
Poule A: 1IVA – 3IVA 1-1 | 1IVD – 1IVA 3-0 | 3IVA – 1IVD 0-3
Poule B: 1IVB – 4IVA 0-5 | ACIV – 1VB 2-2 | 4IVA – ACIV 7-1

De uitslagen poule A zorgde voor een gedeelde tweede plaats tussen 1IVA en 3IVA. Na een spannende penaltyreeks bleek 3IVA de beste en mochten zij gaan spelen voor de derde plaats. In de finale mocht 1IVD aantreden tegen titelverdediger 4IVA. 1IVB en 3IVA streden om de derde plaats, terwijl 1IVD in de verliezersfinale voor eerherstel streed tegen de ACIV.

 

Finaleronde
5e/6e plaats: 1IVA – ACIV 1-4 | 3e/4e plaats: 1IVB – 3IVA 0-1 | Finale: 1IVD – 4IVA 1-0

In de finale streed 1IVD voor de eeuwige roem en 4IVA voor titelbehoud. Waar 4IVA voor de aftrap nog haar tactiek besprak, stond 1IVD geconcentreerd haar keeper in te schieten. Dat bleek nodig ook, nadat de doelman meerdere keren in actie moest komen na enkele scherpe aanvallen van 4IVA. Al snel werd duidelijk dat 1IVD het van de counter moest hebben en dit resulteerde na enkele minuten al in een bal die de paal trof. Ondanks dat 4IVA het beste spel had, waren de counters van 1IVD dodelijk effectief, wat resulteerde in een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Roan Jansen. 4IVA bleef ondanks de achterstand volle bak aanvallen, maar keeper Davey Bouman bleek niet te passeren. In de laatste twee minuten kreeg 4IVA nog drie grote kansen, maar de bus van 1IVD was zo goed geparkeerd, dat de stand ongewijzigd bleef.

 

Eindstand
1e: 1IVD
2e: 4IVA
3e: 3IVA
4e: 1IVB
5e: ACIV
6e: 1IVA

Graag feliciteren wij Team 1IVD met haar overwinning en danken wij alle deelnemers voor deze sportieve, gezellige en geslaagde middag in het Topsportcentrum!

Webmaster