Introductieweek IV 2016/2017

Introductiedagen 2016/2017

Op dinsdag 23 augustus begon de eerste dag van drie verschillende introductiedagen aan de Hogeschool Inholland te Rotterdam. Deze introductieweek werd georganiseerd door de Activiteitencommissie Integrale Veiligheid. Alvorens het programma op Inholland kon worden gestart begon de dag met een officiële jaaropening voor alle nieuwe studenten in het Nieuwe Luxor Theater. Eenmaal terug op school werden de 150 aanwezige studenten verzameld in het auditorium waar de nieuwe klassen werden samengesteld. De eerstejaars kregen twee studenten uit het tweede, derde of vierde leerjaar toegewezen, die hen zouden begeleiden gedurende de week. Na een korte pauze was het woord aan teamleider Caroline Oosterbaan waarna alle aanwezige docenten werden voorgesteld. Vervolgens kregen de studenten de kans om hun algemene veiligheidskennis te testen, middels een veiligheidsquiz van 25 meerkeuzevragen. De samengestelde klassen vertrokken met hun begeleider naar een eigen lokaal waar de dag werd afgesloten met speeddaten om elkaar wat beter te leren kennen en kregen ze een korte uitleg over de volgende dag.

De tweede introductiedag bestond uit een informatief programma. Ten eerste een uitleg over Inholland Digitaal, de online leeromgeving van Inholland. Daarnaast een rondleiding naar belangrijke plekken in de school die van belang kunnen zijn in de eerste weken. De studenten vertrokken met de klassen weer naar het lokaal waar de begeleiders aan de hand van verschillende veiligheidscasussen, stellingen voorlegden, waarbij de studenten moesten bepalen of ze het eens of oneens waren. Zo zorgde een stelling over celstraf voor minderjarigen voor scherpe discussies in de klassen. Dag 2 werd afgesloten op het zonnige dakterras met een gezamenlijke lunch.

Op de laatste dag maakten de studenten kennis met hun studieloopbaanbegeleider (SLB’er) voor het komende schooljaar. Er werd een korte introductie gegeven over de inhoud van de lessen en er werden verwachtingen uitgesproken. Na deze introductie startte de bucketlist door Rotterdam. Het doel van deze bucketlist was het ontdekken van de stad, samenwerken en het creëren van een groepsgevoel. Voor het uitvoeren van de opdrachten waren punten te verdienen wat zou resulteren in een winnende groep. Voorbeelden van opdrachten die uitgevoerd dienden te worden waren; het maken van groepsselfies bij Rotterdamse iconen, het in gesprek gaan met hulpverleners, het varen over het water, de omroep verzorgen in een trein of op een station en het op de foto gaan met een BN’er. Dit laatste heeft zelfs het AD gehaald, waarbij studenten op de foto gingen met Carolina Mout, actrice en de stem van de RET en Vodafone.
Om 16:00 verzamelde alle groepen op het dakterras om even goed bij te komen van de geleverde inspanning onder het genot van een stuk pizza, een hapje en een drankje. Ook werd de winnende groep bekend gemaakt. Dit was de mixgroep van klas 1IVD en 1IVE.

De Activiteitencommissie IV kijkt terug op een geslaagde week en hopen dat alle studenten gemotiveerd en met veel zin gaan beginnen aan hun eerste jaar als student! Wij willen een ieder bedanken voor zijn of haar aanwezigheid en wensen je veel succes toe gedurende je onderwijsperiode.

Bekijk de foto’s en video op onze facebookpagina!

Webmaster