Defensiedag 2016

Defensiedag 27 mei 2016

Op vrijdag 27 mei jongstleden vond de jaarlijkse Defensiedag plaats, georganiseerd door de Activiteitencommissie Integrale Veiligheid. Dit jaar bestond de dag uit een bezoek aan het Nationaal Militair Museum te Soest en de Koninklijke Militaire Academie te Breda. De groep van 40 studenten kwam rond 10 uur aan in Soest om het programma te beginnen in het Nationaal Militair Museum.

Op de plek waar in 1913 de Luchtvaartafdeling van de Koninklijke Landmacht werd opgericht staat 100 jaar later het Nationaal Militair Museum. Er waren topstukken te zien uit de Nederlandse militaire luchtvaartgeschiedenis en 6 themaruimtes waar het verhaal van de krijgsmacht werd verteld. Om 11.45 stond een bus gereed om de groep te vervoeren van Soest naar Breda.

Eenmaal in Breda aangekomen werd de groep hartelijk ontvangen door kolonel drs. A.J.H. Bouwmeester, universitair hoofddocent Operationele Analyse, die de studenten een leerzame presentatie gaf over zijn ervaringen in Afghanistan en het primitieve leven in het oorlogsgebied. De studenten hadden meer dan genoeg tijd en ruimte om vragen te stellen waarna de studenten een rondleiding kregen in het kasteel en het omliggende militaire terrein van de academie. Aan het einde van de middag was het tijd voor de groepsfoto voor de voornaamste toegangspoort tot het Kasteel van Breda die de naam draagt van Hendrik III van Nassau.

Video

Webmaster