Werkveldbezoek Rotterdam The Hague Airport

Vrijdag 27 november 2015 heeft de Activiteitencommissie Integrale Veiligheid een werkveldbezoek gebracht aan Rotterdam The Hague Airport en aan de Dienst Justitiële Inrichtingen. 40 studenten en medewerkers van de opleiding Integrale Veiligheid van Hogeschool Inholland te Rotterdam namen deel aan dit werkveldbezoek, waarbij zij presentaties en rondleidingen kregen op beide locaties. De groep studenten werd in tweeën gesplitst en aan het begin van de ochtend werd de eerste groep verwacht bij het gebouw van de Dienst Justitiële Inrichtingen te Rotterdam. Zij kregen een presentatie van twee medewerkers over de werkzaamheden van de DJI en er werd onder andere gesproken over de genomen OBE-maatregelen. In het hele gebouw hangen camera’s en er wordt gebruik gemaakt van sluisdeuren, detectiepoortjes en grote stalen deuren. Na de presentatie kregen we de beveiligde gangen, celblokken, (isolatie) cellen en de meldkamer te zien tijdens de rondleiding.

Eenmaal terug op Rotterdam The Hague Airport kregen de twee groepen een presentatie van de operational manager ASSAS. Er werd gesproken over de veiligheid op de luchthaven zowel op de airside als landside waarbij er veel ruimte was voor discussie en vragen. De rondleiding op de luchthaven begon aan het begin van de middag, waar iedereen eerst door de detectiepoortjes moest, voordat men kon doorlopen naar de gates. Naast een van de gates stond een airbus gereed waarmee we een rondleiding kregen over de airside van RTHA. Een leuke beleving was de rit over de landingsbaan en het bezoek aan de brandweerkazerne. Na de presentatie en rondleiding ging de eerste groep naar huis en de tweede groep naar de Dienst Justitiële Inrichtingen. De studenten hebben het werkveldbezoek ervaren als een spannende en unieke ervaring, doordat zij achter de schermen hebben kunnen kijken bij RTHA en de DJI.

« 1 van 2 »
Webmaster