Werkveldbezoek Stadion Feijenoord 2015

Op dinsdag 15 december 2015 organiseerde de Activiteitencommissie Integrale Veiligheid een werkveldbezoek aan Stadion Feijenoord. De inschrijvingen voor dit bezoek zaten snel vol, wat betekende dat er 40 enthousiaste studenten en docenten mee konden.

Aan het begin van de middag was iedereen welkom in het Maasgebouw waarna er om 14:00 uur gestart werd met een presentatie van de politie. De Kuip werkt samen met een speciale voetbaleenheid die er elke wedstrijd voor zorgt dat alles veilig verloopt. De groep werd na de presentatie in twee├źn gesplitst voor een rondleiding in het stadion en een kijkje in de commandokamer. De studenten werden rondgeleid door twee medewerkers van de Security Management Group (SMG), deze organisatie regelt ook de beveiliging tijdens wedstrijddagen en werkt dan samen met de voetbaleenheid van de politie. De groep kreeg als eerste de business seats te zien, tevens zijn dit de duurdere plaatsen in het stadion. Vervolgens liep iedereen, via de bekende spelerstunnel, naar het voetbalveld. Hierna stond een kijkje in de commandokamer op het programma waar tijdens een wedstrijd een aantal medewerkers van SMG, de zogenaamde video-operators en projectleiders, hun werkzaamheden uitvoeren. Tevens zitten er medewerkers van de politie in dezelfde ruimte zodat de communicatie tussen beide organisaties snel verloopt en goed op elkaar aansluit. De studenten liepen via de bus-sluis terug naar het maasgebouw. Onderweg liepen de groepen de gehele selectie van Feijenoord tegen het lijf, die op weg waren naar het maasgebouw.

Graag dankt de ACIV Stadion Feijenoord voor het openstellen van het stadion voor de studenten. Tevens dankt de ACIV de SMG voor het gastvrij rondleiden van de groepen.

Webmaster