Introductieweek IV 2015-2016 (dag 1)

Maandag 24 augustus 2015

Op maandag 24 augustus ging de introductieweek van start voor de eerstejaars studenten IV. De hele dag stond volledig in het teken van kennismaken. Kennismaken met de opleiding, met veiligheid, met medestudenten en klasgenoten, met de ACIV en met Hogeschool Inholland.
De studenten werden om 10.15 uur verwacht in het auditorium. De officiƫle opening werd gegeven door Caroline Oosterbaan. Er stonden drie presentaties en een quiz op het ochtendprogramma. De eerste presentatie werd gegeven door Joost Eerdmans. Hij is de wethouder veiligheid, handhaving en buitenruimte van Rotterdam. Onze tweede gastspreker was Marnix Eysink Smeets, lector Public Reassurance.

Na twee presentaties was het tijd voor een veiligheidsquiz. De quiz bestond uit een aantal veiligheidsvragen met bijbehorende filmpjes. De onderwerpen liepen uiteen van de politie en KMAR tot de Onderzoeksraad voor Veiligheid en de brandweer. Als afsluiting gaf de Activiteitencommissie IV een presentatie over haar werkzaamheden. Na de voorstelronde van de IV docenten hadden de studenten even pauze.

In het begin van de middag werd elke klas begeleid naar een lokaal. Hier gingen de nieuwe studenten speeddaten om elkaar beter te leren kennen. Na ongeveer een half uur praten was het tijd voor de rondleiding. Twee begeleiders namen de hele klas mee voor een ronde door de school. Tijdens de rondleiding werden belangrijke punten uitgelicht zoals het servicepunt, het lectoraat en de beschikbare projectruimtes. De dag werd afgesloten met een uitleg over Inholland digitaal en het inloggen op je persoonlijke account.

Videoverslag

Webmaster