Werkveldbezoek Breda

Op dinsdag 26 mei jongstleden heeft een groep IV-studenten een werkveldbezoekbezoek gebracht aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) te Breda. De KMA is een militaire academie waar sinds 1828 de Nederlandse officieren worden opgeleid voor de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht (1936) en de Koninklijke Marechaussee (2002).

De groep van ongeveer 20 studenten kwam rond het middaguur aan in Breda. Bij aankomst op de Militaire Academie werd er een presentatie gegeven door Commodore prof. Dr. F.P.B. Osinga. De onderwerpen waren verschillend. Osinga sprak over de historie van het kasteel en het ontstaan van de academie. Het tweede deel van de presentatie ging over de inzet van Nederlandse militairen in oorlogsgebied. Een onderdeel hiervan was de betrokkenheid van ons land in de strijd tegen Islamitische Staat (IS).

Na de presentatie kreeg de groep een rondleiding met de nodige uitleg. Af en toe liepen er militairen langs die naar hun les gingen. Veel gebouwen op het terrein hebben hun eigen functie. Er waren voetbal- en hockeyvelden, onderwijscentra, schietbanen, slaapruimten, sportzalen en stormbanen. Alle officieren in opleiding krijgen hier les en kunnen van de faciliteiten gebruik maken.

Webmaster