Werkveldbezoek Antwerpen

Op vrijdag 22 mei 2015 heeft de Activiteitencommissie Integrale Veiligheid een werkveldbezoek georganiseerd naar Antwerpen. De groep bestond uit ongeveer vijftien studenten. De trein vertrok om stip 8.05 uur van station Rotterdam Centraal naar Antwerpen Centraal. De reis duurde ruim een uur. Bij aankomst op het station van Antwerpen, tevens een van de mooiste treinstations van de wereld, vertrokken we te voet naar het gebouw van de Federale Overheidsdienst. Er stond een presentatie op het programma van de Federale Diensten Gouveneur Antwerpen betreffende Wet Wapens en Munitie, Rampenplanning, Crisisbeheersing en Crisiscommunicatie. Er werd gesproken over de overeenkomsten in wetgeving tussen Nederland en Belgie. Ook de samenwerking en de verschillen tussen de twee landen werden behandeld.

Aan het eind van de ochtend bezochten we het ‘’Museum aan de Stroom’’. Dit is een prachtig gebouw en tevens het grootste museum van Antwerpen. We zijn helemaal naar boven gelopen waar we een 360 graden uitzicht hadden over de stad.

Op het middagprogramma stond een bezoek aan het veiligheidsinstituut. Dit is een instelling, gespecialiseerd in kennis en informatie rond alles wat met welzijn op het werk en veiligheid in de privésfeer te maken heeft. Het hoort bij het Provinciebestuur van Antwerpen.

Na ontvangst gaf de gastheer een presentatie over het belang van het veiligheidsinstituut en haar werkzaamheden. Ook werden er een aantal veiligheidtekens uitgelegd en het belang van de tekens op chemische producten. De presentatie werd gevolgd door een interactieve rondleiding. Tijdens deze rondleiding kregen we natuur- en scheikundige proeven te zien en konden we soms meedoen. Het werkveldbezoek werd afgesloten door een kort bezoek aan het documentatiecentrum. Hier zijn allerlei boeken, artikelen en folders te vinden over veiligheid en alles wat daarmee te maken heeft. Het was een zeer geslaagde, boeiende en leerzame dag.

DSC01791
DSC01791
Aperture: 10Camera: SLT-A58Iso: 100Orientation: 1
« 2 van 14 »
Webmaster