Werkveldbezoek Schiphol: KLM en CEVA Logistics

Op woensdag 4 februari 2015 heeft de Activiteitencommissie Integrale Veiligheid een werkveldbezoek georganiseerd naar Schiphol. In de ochtend is er groep van vijftien tweedejaars studenten Integrale Veiligheid bij Air Cargo Netherlands geweest waarbij er een presentatie werd verzorgt door Paul Linders, de ‘Director Global Security’ bij CEVA Logistics. Mede vanuit deze functie verricht hij verschillende activiteiten voor ‘Transported Asset Protection Association’ (TAPA), waarbij het thema logistieke veiligheid centraal staat. Tijdens de presentatie heeft de heer Linders onder andere verteld over zijn ervaringen, de huidige trends binnen de logistieke beveiliging en hoe bepaalde zaken zoals drugssmokkel er praktisch uitzien.

Na deze presentatie heeft de groep gezamenlijk geluncht in de personeelskantine van gebouw 410. In dit gebouw van KLM op Schiphol-Oost vindt het onderhoud aan de vliegtuigmotoren plaats. Na de lunch is de groep studenten de werkplaats opgegaan en is de multidisciplinaire BHV-oefening begonnen. Hierbij werd er een explosie gesimuleerd die plaatsvond op het moment dat er een niet-aangemelde rondleiding plaatsvond voor een zevental studenten. Door deze explosie zou er één student ‘zwaargewond’ zijn geraakt en vier licht gewond. Tijdens deze oefening hebben de BHV-organisatie en de Brandweer nauw samengewerkt om de situatie onder controle te krijgen. De overige acht studenten hebben tijdens de oefening geobserveerd. Al met al een zeer informatieve en interessante oefening voor zowel KLM als voor de studenten.

Het werkveldbezoek werd afgesloten door een presentatie van Mariska de Gooijer, ‘BRZO Policy Advisor: Emergency Preparedness and Response’ bij Air-France/KLM. Tijdens de presentatie stond de implementatie van het BRZO (Besluit Risico Zware Ongevallen) bij KLM Engineering & Maintenance centraal.

« 1 van 2 »
Webmaster