Werkveldbezoek Rotterdam The Hague Airport

Op vrijdag 22 november 2013 organiseerde de Activiteitencommissie Integrale Veiligheid haar eerste activiteit, namelijk een werkveldbezoek naar Rotterdam The Hague Airport. De inschrijvingen voor dit bezoek zaten snel vol, wat betekende dat er 40 enthousiaste studenten en docenten meekonden naar de luchthaven.

Onder leiding van Anita Wadman begon ´s ochtends vroeg in de ontvangsthal de rondleiding. Nadat alle studenten en docenten door de veiligheidscheck heen waren, kon het programma beginnen in de vertrekruimte, waar de geschiedenis en toekomst van RTHA werd doorgenomen. Daarna stapten de studenten in een bus, waarmee een backstage rondleiding werd gegeven over het terrein, langs diverse hangars en werkruimtes. Vervolgens ging de groep door naar de luchthavenbrandweer, waar werd verteld over de werkzaamheden en diensten van de brandweer en waarbij alle voertuigen bezichtigd konden worden. Tevens was er nog een korte demonstratie van de luchthavenbrandweer met één van hun voertuigen. Tot slot werd een presentatie gegeven over het veiligheidsbeleid binnen Rotterdam The Hague Airport, waarna de groep met de bus naar de aankomsthal vertrok.

Graag dankt de Activiteitencommissie Integrale Veiligheid Anita Wadman voor haar enthousiaste en bevlogen rondleiding en Saskia Coenders en Houdijn Hardenbol voor het veiligheidsinhoudelijke programma dat voor de ACIV is georganiseerd.

Webmaster